Турнир во мал фудбал

На ден 30.08.2017 година МПА ИПА Тетово организираше турнир во мал фудбал на игралиштето во колеџот ” Yahya Kemal” Учесници на турниот беа фудбалските екипи :

  • ИПА Тетово
  • ПС Гостивар
  • ОКП Тетово
  • Жеровјане – Камењане
  • Галате
  • Рогачево – Јажинце
  • ПС Тетово
  • БПС Тетово
  • Теарце

Од горенаведените екипи најдобра беше екипата на ИПА Тетово.

image-0-02-04-ae9d1db6314f2b60e01b3b44d32f117a4dd3aab8c8168bcd10b0054c3d3039fe-Vimage-0-02-04-d743c28e971f34f4862363a8b01d41a6dd0313467bb7c81a06d0a9859467a022-V20170830_100351

Одржано годишно изборно собрание на ИПА – Регион Тетово

На ден 06.05.2017 година беше одржано годишно изборно собрание на ИПА – Регион Тетово , каде што за претседател на ИПА – Регион Тетово беше реизбран г-дин. Шефик Бајрами .       На годишното изборно собрание при ИПА Регион Тетово исто така беа избрани и членови на управниот одбор на ИПА Регион Тетово .На годишното собрание  беше претставен извештај на досегашната работата на ИПА Тетово. И беа презентирани активностите кои ќе се спроведуваат наредниот период.